SEMİNER & SEMPOZYUM

Yaşanabilir Geçici Yerleşimlerde Psikoloji ve Sanat İlişkisi  I  Sanatçı Eda ZAMANPUR  I  Psikolog Funda AKBAYIR

İTÜ Konut Uygulama ve Araştırma Merkezi'miz Taşkışla Design Lab ile birlikte 28 Şubat 2023 salı günü saat 10.00'da bir çevrimiçi seminer düzenlemektedir. Etkinliğimize katılımınızı bekliyoruz.

Psi

Konutlarda Sürdürülebilirlik   I   Doç.Dr. Ömer EREM [İTÜ]

İTÜ Konut Uygulama ve Araştırma Merkezi'mizin seminer dizisindeki üçüncü etkinliğimiz etkinliğimiz 14 Aralık 2022 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşmiştir.. Konuşmacımız Sayın Doç. Dr. Ömer EREM ve tüm katılımcılara teşekkürlerimiz sunuyoruz..

Konutlarda Surdurulebilirlik

İTÜ Design LAB Semineri   I   Doç.Dr. Ebru KERİMOĞLU

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Seminerleri kapsamında Doç. Dr. Ebru Kerimoğlu tarafından "Taşkışla Design Lab" konulu seminer 28.09.2022 Çarşamba, 12.30-13.30 arasında 127 no'lu  salonda gerçekleştirilecektir.

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen ve İTÜ’nün ilgili paydaşlarının da işbirliği ile İTÜ Mimarlık Fakültesi bünyesinde yürütülen Taşkışla Design Lab projesi, İstanbul’da farklı tasarım ölçeklerinde hizmet veren, üreten, katkı ve destek sunan aktörler ile “birlikte öğrenme, düşünme, yaratma ve deneyimleme’’ sürecini paylaşmayı hedeflemektedir. Projenin temel amacı, bağımsız işbirliği yapılarının kurulmasını teşvik edecek ortamı oluşturarak, İstanbul’daki tasarım temelli yaratıcı endüstriler ekosistemini güçlendirmek, yaratıcı ekonomi konusunda farkındalık yaratmak ve kentsel gelişim politikalarına yön vermektir.

Taşkışla Design Lab Projesi, birlikte kurgulanacak işbirliği yapıları içerisinde, farklı tasarım konu ve ölçeklerinde birlikte çalışmak, uzmanlar ve gençler ile birlikte üretmek, disiplinler ve kurumlar arası çalışmaların önemini anlamak-anlatmak ve söz konusu birliktelikleri kurumsallaştırarak sürdürülebilir kılmayı amaçlamaktadır.

Katılımınızı bekliyoruz.

Engelliler Haftası Etkinlikleri    I    “Engelli Bireyler ile İletişim

İTÜ Konut Uygulama ve Araştırma Merkezi'mizin seminer dizisindeki ikinci etkinliğimiz 16 Mayıs 2022 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşmiştir.. Konuşmacımız Sayın N. Ertuğrul ERDEM ve tüm katılımcılara teşekkürlerimiz sunuyoruz..
"Engelli Bireyler ile İletişim" başlıklı sunuma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz..

ENGELLİ BİREYLER İLE İLETİŞİM (son)

Engelli Seminer Poster

Engelliler Haftası Etkinlikleri    I    “Engelli Bireyler ile İletişim  [Çevrimiçi seminer]

İTÜ Konut Uygulama ve Araştırma Merkezi [Konut Uyg.Ar] seminerlerimiz Engelliler Haftası etkinlikleriyle devam ediyor.. Hafta kapsamında N. Ertuğrul ERDEM “Engelli Bireyler ile İletişim” başlıklı bir seminer verecektir.. Çevrimiçi seminerimiz 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü saat 19.00’da gerçekleştirilecektir ve herkese açıktır..

Zoom linkimiz:

ID: 688 220 5881

Parola: Eu9z4W

LEED Sertifikalı Bina Uygulamaları  I  Badıllı Tekstil Esenyurt Projesi

İTÜ Konut Uygulama ve Araştırma Merkezi'mizin seminer dizisindeki bu ilk etkinliğimiz 27 Nisan 2022 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşmiştir.. Konuşmacılarımız ve tüm katılımcılara teşekkürlerimiz sunuyoruz..
Çevrimiçi seminerimizin kaydına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz..

Seminer poster SON

İTÜ Konut Uygulama ve Araştırma Merkezi [Konut Uyg.Ar] Seminerleri LEED Sertifikalı Bina Uygulamaları çevrimiçi seminerimiz ile başlıyor..
"Badıllı Tekstil Esenyurt Projesi" başlıklı seminerimizde konuşmacılarımız:
- Arif BADILLI [Badıllı Tekstil]
- Taygun YÜKSEL [Leed AP, EDGE Expert]
- Gediz EVYAPAN [Proje Teknik Dizayn ve Pazarlama Direktörü]
Çevrimiçi seminerimiz 27 Nisan 2022 Çarşamba günü saat 17.00'de gerçekleştirilecektir ve herkese açıktır.. Zoom linkimiz:

“Doctoral Studies on Housing”

Sempozyum

Doğu Akdeniz Üniversitesi Konut, Eğitim, Araştırma ve Danışmanlık Merkezi (EMU, HERA-C) ile İTÜ Konut Araştırma ve Eğitim Merkezi (İTÜ, KAEM)’in ortaklaşa düzenlediği sempozyum, Magosa-Kıbrıs

20-22 Mayıs 2008

Konut üzerine doktora çalışmaları sempozyumu düzenleme düşüncesi konut araştırmaları alanının farklılık ve çeşitliliğinden kaynaklanmıştır. Sempozyum konut üzerine 2002-2008 yılları arasında çalışmış ya da hala çalışan tez aşamasındaki lisansüstü öğrencileri ile akademisyenleri hedeflemektedir. Konut her zaman farklı araştırma alanlarının ana konusu olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Bu sempozyum konut araştırma konularındaki çeşitlilik üzerine bir bilimsel platform yaratmayı amaçlamıştır. Bu doğrultuda araştırmacı ve akademisyenlerin bulgularını paylaşmalarına önem verilmiştir. Aynı zamanda konut alanındaki araştırmacılar arasında fikir alışverişini ve ortaklığı sağlayacak bir ağ kurulması da planlanmıştır.